25. maaliskuuta 2012

Jos et tieda mita tehda niin hymyile, nyokkaile ja sano "hai".

Kirjoittelisin orientaatiosta, mutta paivakirja on ylakerrassa ja oma koneeni ei toistaiseksi toimi. Kuvia sielta (=paljon ruokaaaa) voin laitella joskus myohemmin. Hieno viikko oli ja lopussa meinasi kyynel jos toinenkin tulla.

Eilen oli lento Hanedalta tanne Kumamotoon ja kentalla perhe, area rep ja muutama muu vastassa. Kavimme juomassa kahvit, sain lisaa kumonvihkoja ja muutaman kayntikortin. Sen jalkeen veli baseballharjoituksiin ja kaupan kautta kotiin. Taalla sain kuulla, etta mulla on oma huone. Ihan kivaa, sijaitsee ylakerrassa, tatamilattia on ja futonilla nukun. Talo on erittain japanilainen, eli kaikkialla on aivan jarjettoman kylma.. Kuitenkin, yolla tuli after all jopa kuuma kun nukuin villasukissa, legginseissa, t-paidassa ja viltin seka superpaksun peiton alla. Sain nukuttua ihanan pitkaan (9pm-9am), luksusta!!

Matkalaukku, joka piti lahettaa valmennuksesta tanne saapui vasta tanaaamuna, joten tuliaiset sai toimitettua vasta nyt. Kaikesta kuitenkin tykattiin, yay.
Kayvin eisttaytymassa muutamalle naapurille ja yli puolet ajasta en tajunnut mista puhuttiin, mutta hymyilin ja nyokkailin, haha. Sain myos kumamon (=prefektuurin maskotti, i guess??) -pinssin ja suklaata yhdelta naapurilta.

Havettaa kun japanintaitoni on niin olematon, sanon muutamia sanoja japania sinne tanne ja valilla kysyn jotain, mutta muuten puhun englantia.... Onneksi mulle kuitenkin puhutaan nyt aika paljon japania, joten ehka tama tasta. Ymmarran enemman kuin puhun, hups. Pitaisi paasta yli siita pelosta, etta tekee kielessa virheita.

Tanaan lahdetaan metsastamaan adapteria, koska omani unohdin totta kai kotiin. Saatamme myos kayda etsimassa kannykkaa jos on aikaa ja illalla mennaan syomaan sushia, omnom. Viikon aikana on tullut syotya hurjasti uusia ruokia, monet meiningilla "en tieda mita syon, mutta oishii desu!". Ainakin sen on oppinut, etta kaikki on kauhean makeaa. Ja jos ei tieda mita jokin on, mutta se on pinkkia, on ruoka varmasti hyvaa! Tosin saantoon on poikkeuksia.. joku soija ichigomiiru ei kauhean maukasta ollut. Eika ichigomiiru muutenkaan.
Kaikkialla on ichigoa ja momoa, seka aroeta, jannaa. Monen ruoan kanssa on melko jannan aarella, mutta kehuttu meron pan ON hyvaa. nomnom. Roosa aka chichi osti sita yoyogi parkissa ollessamme ja nyt tanaan sain sita sitten aamiaisella kun eilen kaupassa hihkaisin iloisena "おお、メロンパン”.

Tuntuu, etta tama postaus on kauhean sekava ja ehka sisallotonkin, mutta selvitkaa siita. Okei?
Elossa ollaan ja postailen jarkevammin joskus jos satun saamaan koneeni toimimaan. Kommentoikaa jos haluatte jostain tietaa enemman, tai ihan muutenkin saa kommentoida.

4 kommenttia:

iida-- kirjoitti...

kiva postaus!voisitko keroo siitä lähtöpäivästä ku olitte lentökentällä muitten vaihtarietten kanssa ja miltä tuntu ku saavuitte japaniin ekaa kertaa:)

Anonyymi kirjoitti...

puhuuko japanilaiset ollenkaan englantia?

Kiia kirjoitti...

iida, joo, voin kertoa toki, mutta odottaisin mielellani about viikon viela jos sattuisin saamaan oman koneen toimimaan. Olisi meinaan aika hitsin paljon helpompaa, haha.

Ano, joo,kylla taalla englantia puhutaan, mutta ei todellakaan kaikkialla, eika voi olettaa silla oikeasti parjaavansa.

nina kirjoitti...

頑張って! (=がんばって)
kieli oli alussa mulle kans aivan sairaan hankalaa mutta trust me, kylla se siita! ma en ekana paivana varmaan sanonu muuta kun はい tai ありがとう etta..... mutta talla hetkella en edes muista koska oisin viimeks japanilaiselle sanonu yhtaan mitaan englanniks. =) vahan aikaa se vie, mutta kaikkeen tottuu. :D ja hei, luin etta sait sun kannykkas, mun meiliosote on ninafinrando@softbank.ne.jp
niin pista joskus viestia! =)