28. maaliskuuta 2012

Starbucks, shopping and sun.

Insert here a rant about everything (moi olen vaihtari ymmartakaa mua) and then insert here some sunlight, matcha cookies, shopping and starbucks.

Eilen tuntui ensimmaista kertaa kaikkia sopoja kulttuurishokin oireita. Moi, se tunne kun et ymmarra mitaan etka puhu japania ja olet vaan hurjan awkward ja et kesta kun et osaa. Normaaliahan se vaan on, mutta hammentavaa silti. Onneksi mun perhe taalla on aivan ihana ja saa on ihana ja ruoka on hyvaa joten kaikki on hyvin sitten taas. On tama vaihtarin elama jannaa. Jannan aarella.
MUTTA SUOMALAISET YFUTOVERINI: "We are sexy and we know it................RYEEEEE!". Oh my, pitaa muistaa tuo ensi kerralla kun en taas kesta osaamattomuuttani.

Kavimme eilen myos lahella olevassa supermarketissa ja tuli maistettua kolmatta erilaista meron pania, ei, tuo ei ollut ihan makuuni.. MUTTA HEI, siina oli kumamonin kuva! (=taman kaupungin maskotti) Ostin myos rakkaan chichini, roosan, lempilimsaa: fanta grapea. Myos jotain macadamiapahkinajuttuja tuli ostettua, seka mystery gum: mega mystery 2 -purkkaa. haha.
Sokerimaaran ansiosta, ja myos lampiman auringon, arsytys katosi ja olin taas iloinen vaihtari. Illalla oli ihanaa istua pitkaan puhumassa hostien kanssa vahan kaikesta, kuten esimerkiksi venajan suomeen tekemista valloituksista. Syvallista, nee?

Tanaan samoja fiiliksia ja aamukoomassa tuli taas havettya osaamattomuuttani kielen suhteen,. Kuitenkin, eilen loppuun saatu kumonin 3A -paketti tuntui iloiselta ajatukselta edelleen ja jatkoin 2A:n tekemista, 50 pages out of 200 done. aww yisss! ........enaa 1350 sivua jaljella ja sitten on suoritettu YFUn vaatima vahimmaismaara. oh my.

Iltapaivalla oli aika suunnata kohti kaupunkia ja koulupuvun mittojen ottamista.
Kuvittelin, etta menisimme koululle, mutta suuntasimmekin yhteen tavarataloon (jonka nimea en muista. hups.) ja siella 8. kerrokseen. Siella oli paikka josta ilmeisesti monet (ellei kaikki?) Kumamoto-shin koulupuvut saa tilattua. Puku on aivan hitsin kallis, onneksi YFU maksaa.. Meinaan kesapuvun onepiece maksaa 15,000yen. Ja talvipuvun kaikki osat lahemmas 10,000yen. Halvimpia taisivat olla paidat, luokkaa 3,600yen. Hostmumin mukaan saatan todennakoisesti saada pitaa puvun vuoden jalkeen, silla se on mittojen mukaan tehty ja YFU maksaa sen. Tosiaankin toivon, etta sen saisi koska aaaaaa se on suloinen.

Mittojen ottamista seurasi stationerykaman tutkimista, tuli ostettua sopo pinkki kansio ja paperia, kirjepaperia ja muutama kyna. Jotenkin kummallisesti naihin onnistui menemaan 1,500yen. En ihan kasita.

Jos stationery oli kallista niin olisittepa nahneet paani sisaan kun huomasin koulukenkien ja -laukun hinnat! Laukkuun meni 7,745yen (maman, jos luet tata niin kaytin masteria, koska laukku oli kallis ja mulla ei ollut kuitenkaan niin paljoa kateista enka saanut nostettua kuin 10,000yen) ja HALPOIHIN kenkiin (joissa about 4cm korko, oh yeah) 5,452yen. En kesta kuinka kallista koulukamojen ostaminen on.. Jos sukissa olisin ostanut kivoja merkkisukkia, joissa on natti vapaudenpatsas ylareunassa, olisin saanut maksaa 1,500yen per pari. hehehehe. Paadyin kuitenkin ostamaan tarjouksesta 3pr = 1,050yen, noidenkin normaalihinta oli about 1,000yen per pari. Mita nama kalliit sukat oikeasti ovat hei?? Ja noitakin pitaa ostaa viela lisaa, koska liikuntatunnit ja kesapukuun omansa.. rahanmenoa ei ole helppoa estaa.

Tuli nahtya myos ensimmainen ryosto tms. Hostmum kertoi, etta eipa hankaan ole aikaisemmin mitaan tuollaista nahnyt, SofBankin -kauppaan juoksi yhtakkia kaksi poliisia, followed by at least six more. Sinne tuli KOLME poliisiautoa pillit ulvoen ja oh my. Kaikki shoppailijat toki komeasti keraantyivat katsomaan, etta mita oikein tapahtuu.
Muita tarkeita huomioita: taallakin on nurmikolle sammuneita ihmisia! ja olen jarjestaan ihmisia paata pidempi.

Tavaratalon ruokaosaston (APUA SE RUOAN MAARA! sita oli paljon ja se naytti nomnomilta ja siella oli white chocolate - matcha -bageleita ja white chocolate - strawberry -bageleita ja aivan uunituoretta leipaa ja jotain ihanannakoista mangojuttua ja oivoi. Palaan sinne viela kuvaamaan ja yritan saada niita sitten tanne, silla se paikka on todella siisti!) kautta Starbucksille (orange blossom frappuccino, le nomnom) ja takaisin kotiin. Taalla baybladeilla pelaamista veljen ja siskon kanssa, seka ruokaa ja nyt epatoivoista suomikannykan lataamista. ....adapteria ei tosiaan vielakaan ole.....

ai niin ps, taalla oli tanaan about 20 astetta lamminta. en tosiaankaan valita.
enka valita siitakaan, etta kahvia saa ihanan usein.
tai siita, etta mun huone on ihana.
tai siita, etta taa perhe on ihana.
tai oikeasti mistaan.

olen vain vaihtari, ymmartakaa mua.

2 kommenttia:

Mira kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Mira kirjoitti...

mun koulus on onneks vapaat kengät ja vapaa laukku<3 ja tartti ostaa ite vaa ihan törkeen rumat slipperit sisälle.