16. maaliskuuta 2012

How are you gonna know what an adventure is, if you never undertook one?

Ajattelin päivitellä pikaisesti kun ei tässä muutakaan tekemistä ole (shh, pakkaamisesta ei puhuta nyt, ei tähän aikaan vuorokaudesta pakata, bloggaaminen on asia erikseen). Käväisin hakemassa COE:n YFUlta keskiviikkoaamuna, jonka jälkeen suuntasin Japanin suurlähetystöön noutamaan viisumia. Lähes tuntihan siellä meni, mutta nyt on kaunis viisumi passissa. Lähetystössä sain kuulla, että heinäkuusta eteenpäin voimassa on jokin asetus, joka mahdollistaa sen jälkeen viisumin hankkiville multiple entryt, meillä on on vain single entry visa. Eli toisin sanoen, jos lähden vuoden aikana käymään Japanin ulkopuolella, on minun ennen sitä oltava yhteydessä johonkin officeen (too lazy to check what it was), jotta sitten pääsen vielä maahan takaisin, eikä minua lähetetä Suomeen. Onnea siis rotaryvaihtareille ja muille, jotka syksyllä lähtevät! Tulee helpommaksi teidän matkustelu vuoden aikana (jos sitä siis saa/aikoo toteuttaa). Yksi mikä hämmästytti lähetystössä, oli se, että YFUlta tosiaan tuli jonkinlainen kirje, joka ainakin Jassun oli pitänyt lähetystöön jättää. Kuitenkin, minulle virkailija ilmoitti ettei mitään YFUn lappusia tarvitse..? Oh okay then. Hämmensi hiukan, miten muut vaihtarit, onko teiltä otettu lähetystössä jonkinnäköistä 'varmistuskirjettä'? vai miksi tuota nyt kutsuisi.. Sellainen, missä järjestö selittää mitä olette menossa tekemään Japaniin ja että olette maksaneet kaiken + mitä maksut sisältävät ja niin.

COEssa Tuntui hassulta nähdä kouluni nimi kirjoitettua kanjeilla, voi luoja, eihän sitä voi ymmärtää..?
FB'ssä olen yrittänyt etsiä kouluni nimeä kanjeilla, jotenkin sen urkin koulun twitternimestä (oi kyllä, luitte oikein, koulullani on oma twitter :D) ja silmämääräisesti tarkastelemalla COEsta olettaisin, että kyseessä olisi 熊本学園大学付属高等学校. Mene ja tiedä, saa toki ilmoittaa, josko olen oikein katsonut tuon tai jotain. Jos ei aiemmin niin kaipa se sitten Japanissa selviää, kuinka nimi kanjeilla tulee, haha.
Viisumin lisäksi kävin Forexilla vaihtamassa rahaa, hassua kun virkailija antoi 5000¥ seteleitä ja 500¥ kolikon. Yeah, euroissahan noiden arvo on ~suunnilleen~ 50€ ja 5€, eli kaksi nollaa (/mitä-tahansa-lukua) poistamalla näkee paljonko euroissa tulee käytettyä.

Toki reippaana (pliis, lukekaa sanojen välistä OD of sarcasm?) aloin kirjoittelemaan listaa pakattavista tavaroista ja selailin yfupapereita kuntoon. Olen kasannut hyväksymisestä asti alla näkyvään pinkkiin kansioon vaihtaripapereita, mutta se ei kyllä Japaniin päin ole lähdössä. Sieltä kun löytyy lähinnä vain maksusitoumus, vaihtariesite, lääkärintodistuksista tietoa, hyväksymiskirje ym. Kotiin jää myös englanninkielisten lomakkeiden täyttöohjeet, wonder why? ;D
Japanin päähän kuitenkin lähtee tuollainen punainen YFU -pahvikansio pitäen sisällään mm. seuraavaa:
Pakkaaminen pitäisi oikeasti aloittaa, mutta jotenkin tuntuu vain turhalta. Hitsi vieköön, mitä sitten vaikka pakkaisikin vasta sunnuntai-iltana? Ok, kai voisin huomenna tehdä koepakkauksen ja katsoa kuinka painavaksi laukku tulee, jos sen saisi johonkin ~15kg niin olisin melkoisen tyytyväinen. Huomiselle on ohjelmasa myös viimehetken ostosten tekemistä, kuten hammasharja ja hammastahnaa :--D Miten niin olen kuullut juttua, että sieltä päin ei kunnollisia näitä saisi? Anyways, vaikka saisikin, on ihan kiva ottaa uudet mukaan.

Sitten jossain vaiheessa kun kaikki on valmiina, pakkausta vaille, pitäisi ruumatavarat mahduttaa allanäkyvään pinkkiin komistukseen. Samsonite Aeris 82cm on kyseessä ja pakko sanoa, että jos matkalaukkua rakastan niin tuota kyllä. Neljä pyörää on aivan must have ja pinkki väri erottuu hyvin hihnalta punaisten, mustien, tummanvihreiden ja tummansinisten joukosta (Maisa on sitten aivan hiljaa siitä, että minulla on jonkinlainen addiktio pinkkiin.. nimim. pinkki graafinen laskin, pinkki viivotin, pinkkejä post-it'ejä, pinkki.. no, vähän kaikki :--D). Laukku ostettiin keväällä 2010 Stockan hullareilta ja on siitä asti palvellut erittäin hyvin. Gaah, tuntuu, että kirjoitan tässä jotain mainospuhetta.. Näin ei kuitenkaan ole, yksinkertaisesti vaan tykkään laukustani kovin paljon, haha.
Käsittämätöntä, että Suomessa on jäljellä enää KAKSI KOKONAISTA PÄIVÄÄ. Voi hyvä luoja, mihin tämä aika oikeasti on kulunut? KAKSI. PÄIVÄÄ. Kolmannen aamuna kampaajalle ja iltapäivällä auton keula kohti Helsinki-Vantaan lentokenttää. 17:20 Finnairin suora lento kohti Naritaa rullaa kiitoradalle ja se on menoa sitten. Voin vaan kuvitella miltä vaihtarijoukkiomme näyttää kentällä, itse ainakin olen jo Jassulle ja Roosalle luvannut, että istun jossain nurkassa itkemässä kuin vesiputous.. Ai miten niin olen emotional exchange student? En kanssa tiedä, hah.

Edessä on KOLMEN OMASSA SÄNGYSSÄ NUKUTUN YÖN JÄLKEEN:
Elämäni paras vuosi? Ei sitä koskaan tiedä.
Suuri seikkailu? Todellakin.

ps, tosiaan, en muista olenko maininnut, mutta isäntäperheelläni ei ole sänkyjä. Oletan, että futon kutsuu? Tuleepahan koettua jotain todella uutta.


edit on Sat, 17th of March// I saw from my feedjit that I've had a couple of visitors from somewhere else than Finland so I just thought that I could write a brief translation. This post is (as you may realize from the pictures above) about getting my visa, exchanging money and packing. Nope, I haven't packed yet even though I'm leaving in two days and it's really starting to stress me out, however, I somehow cannot be bothered to pack. whoops. I'll try to pack today as it'd be a good idea to test-pack everything a bit earlier than the night before, haha. Despite that I haven't packed, I have already written a list about stuff I need to pack and now as I'm writing this I have bought the last few things (like, toothpaste and a toothbrush and such). Now all I need to do is to pack everything but that truly is easier said than done.


Not sure whether it's necessary for me to translate these posts or not, so if you're a reader who doesn't understand Finnish, please comment and let me know! (:

8 kommenttia:

Sarisu kirjoitti...

Mieletöntä, lähtö noin lähellä! :D Uskon että nyt on varmasti aivan hitsin jännät paikat!
Aika jännä että ei olis sänkyjä. Mutta kai se on yleistä Japanissa nukkua futonilla? :) Saa nähdä miten mun käy..

Juu itse siis oon menossa Rotaryn kautta Japaniin. :] Eli siinä elokuussa. Eli mun viisumi on jotenkin erilainen, okei kiva kuulla kai sit tien myöhemmin tarkemmin niistä. :D

Aika jännää muuten et on 5€ kolikoita. :O Se tuntuu kauheen isolta rahalta kolikkoon. :D

Mutta hei tsemppii ja hyvää vaihtarivuotta! :) Jään innolla odottamaan postaustasi Japanista!

Anonyymi kirjoitti...

oon seurannu sun blogia nyt hetken aikaa ja kirjotat todella kivasti :-) onnea sinne Japaniin! itse oon lähdössä Thaimaahan heinäkuus 2013.

(ps. ihana matkalaukku ♥)

Mira kirjoitti...

whata? ei mul ollu ainakaa mitää 'varmistuskirjettä'? :OOOO
ps. AH FUTON >:(

Riina kirjoitti...

Mun puolesta voisit mainostaa tota sun matkalaukkua vielä lisää :D jotenki musta tuntuu että mun on ihan "pakko" ostaa samanlainen - oon vaan vielä yrittäny ootella, ehkä en tarvii sitä laukkua vielä kun lähtöön on reilut kolme kuukautta..

Kiia kirjoitti...

Sara// se tuntuu aivan järjettömältä, I can't even begin to describe these feelings! :--D Hmm, itseasiassa mitä mä oon kuullut, niin aika harva loppujen lopuksi futonilla nukkuu. Useimmiten vaihtareilla on tuntunut olevan ihan länsimaalainen sänky, eli futon taitaa after all olla hieman 'harvinaisempaa herkkua', haha.
Joo, ainakin suurlähetystön virkailija kertoi, että heinäkuun alussa muuttuu säädökset hieman, ilmeisesti jo lentokentällä saa jonkun lupalapun/kortin/thingyn johonkin liittyen joka helpottaa asioita siellä. En kuollaksenikaan muista varmaksi mitä sieltä kentältä sai, mutta niin. Se selviää sulla sitten :D Kuitenkin, matkustaminen ulos Japanista ja takaisin on helpompaa teidän viisumeillanne kun saatte multiple entryt heti suoraan.
Kiitos! (:

jasmiemilia// oh, kiitos, kiva kuulla, että tää mun finglish ei ole aivan kauheaa luettavaa. Aina välillä tulee pohdittua pitäisikö oikeasti yrittää suomentaa asioita, but then I just let it be, haha. Kiitokset ja onnea sullekin sitten kun lähtö koittaa! Thaimaa on varmasti aika mielenkiintoinen maa vaihtokohteena (: Jep, matkalaukkuni on ihana ♥

Mira// jännää o.o mulla oli sellanen jännä lappunen, josta toimistolla sanottiin, että jää lähetystöön. ..ei kyllä jäänyt? Jassullakin sellainen oli ollut. Hämmentävää. No joo, miten vaan. Haha, mistä tuo hymiö? Mua pelottaa minkälaisia ne on nukkua, mutta ei ne kai aivan kauheita ole.

Riina// voin toki, se on paras ja loistava ja ihana ja mahtava ja PINKKI. ja hullareilta saa tarjouksella, joten ei maksa aivan niin kauheasti. Normaalihintahan käsittääkseni pyörii 200€ paremmalla puolella. Tuo on kuitenkin aivan loistava, koska on tilava ja tosi ergonominen liikuttaa. Jonkinlainen takuukin siinä oli, luokkaa 5-10v?
Toki laukun voi ostaa ajoissa, mutta nythän aivan kohta on Hullut Päivät (riippuu toki onko lähellä stockaa) ja silloin tuosta laukusta ainakin löytyy todennäköisesti tarjouksia. Värivalikoimasta on toki paha sanoa mitään.. Parempi kuitenkin ostaa laukku ajoissa kuin myöhässä, haha.

Mira kirjoitti...

Mulle annettii siel toimistol vaa se COE? :OOOO
Mun Nökän kämpäs oli futoni siin sohvalla ja siitä on huonoja muistoja JA se sattu selkään >:((

Riina kirjoitti...

Jee kiitos! Meiltä menee alle tunti Helsinkiin, joten pakko varmaan mennä käymään ;D pääsis sit kokeilemaan tota... ja siis ostamaan!

Anonyymi kirjoitti...

Jään odottamaan mielenkiinnolla ensimmäistä Nipponin postausta - !