26. maaliskuuta 2012

Ureshii gaijin appears!

Isantaperheen koneella edelleen, eilinen adapterinmetsastys meni monkaan. Yritetaan kuitenkin viela jatkaa sen metsastysta, silla ei se nyt voi olla oikeasti aivan mission impossible.Electric store, jossa kaytiin, oli kuitenkin aivan hitsin suuri ja siisti, siella oli kirjoja, kosmetiikkaa, lehtia ja vaikka mita. Katselin myos suoristusrautoja, silla voisin ihan hyvin ostaa taalta jonkun semihalvan. Nailla hiuksilla kun ei tosiaankaan ilman suoristusrautaa kouluun menna.

Onnistuttiin kuitenkin eilen loytamaan mulle puhelin, ja oh deer gawd se on hieno!! SoftBankin LUMIX -puhelin on kyseessa, niin pinkki ettei tosikaan, 13,2mpx kamera ja voin katsoa televisiota ilmaiseksi. Cool, nee?Puhelimessa on se huono puoli, etten oikeasti osaa kayttaa sita kunnolla, ehka tassa jossain valissa viela oppii. Toivottavasti.

Sushiakin tuli syotya, liukuhihnatyylilla mentiin ja sushi wa oishii desu. Parempaa kuin mikaan, mita olen aiemmin syonyt. Wasabia oli myos totuttua enemman, mutta mitas pienista. Koko paivallisen kruunasi se, etta menin minakin ja maistoin nattoa! Teille, jotka ette tieda mista on kyse: erittain hammentavan nakoista ja hajuista juttua, madatettyja (kasittaakseni) soijapapuja. Suutuntuma outo, ulkonako outo, haju outo, maku outo. Erittain outo safka kokonaisuudessaan. Ei kylla ole uusi lempiruokani, mutta tulipahan maistettua.

Eilen kaytiin myos hostsiskon kanssa K.S.O:n ”Primavera” -konsertissa. Klassinen musiikki ei ehka ole minulle ominta kuunneltavaa, mutta kaunista se silti oli eika siella oleminen yhtaan mitaan haitannut.Siella nakyi muutamia erilaisia koulupukuja, enka ehka kesta, silla sailoripuvut ovat liian sopoja ja ihania. Ei silla, oma pukuni on ihanampi kuin yksikaan nahdyista, haha. Konsertin jalkeen ulkona oli aivan jarjettoman kylma (...eli joku alle 10 astetta), joten autoon paasy tuntui aivan loistavalta pienen odotuksen jalkeen.

Illalla kotona kahvia ja matcha kaaretorttua, ihan jees, mutta hammentavaa kun siihenkin oli tungettu papuja. Aikaisemmin papuja loytyi aamiaispoydasta leivan sisalta makeana tahnana.

Tanaan kaytiin city hallilla viemassa pari kuvaa ja tayttamassa paperi ”alien registration card”ia varten. Sen jalkeen kavelimme pienen matkaa yhden shoppailukadun lapi, sinne kuulemma tulen sitten koulukavereideni kanssa :D Mikas siina, naytti aika kivalta ja aaaaaa en kesta odottaa, etta paasee oikeasti kauppoihin pyorimaan.

Tassa lahiaikoina pitaisi kayda koululla ottamassa mitat pukua varten, mutta AR:n pitaisi soittaa siita, joten pitaa vain odottaa. Siina menee kuulemma lahemmas kaksi viikkoa, etta puvun saa mittojen ottamisen jalkeen. Olisi ihan kiva, etta kaytaisiin koululla mahdollisimman pian..

Haluaisin laittaa kuvan jos toisenkin, mutta kun kyseessa ei ole oma kone niin en oikein voi. Pyrin kuitenkin ASAP saamaan kuvia tanne jotenkin, ehka niita olisi mukavampi katsella kuin pelkkaa tekstia, nee?

Until next time,
ureshii gaijin.

(gaijinlappa sai alkunsa valmennusleirilla muodossa: a wild gaijin appears! lappa elaa ja potkii yha, nyt en vain ole wild gaijin, ainoastaan ureshii :D ehka se villiys tapahtuu taas sitten kun menee kouluun ja on ainoa lansimaalainen siella?)

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mukavaa että olet turvallisesti päässyt perille! Kun ehdit kerrothan vähän uudesta perheestäsi? Syöc sushia minunkin puolestani ja nauti kaikesta uudesta ja erilaisesta! Tv: täti

Annika kirjoitti...

Paljonko maksaa tommone überhieno puhelin sieltä Jaappanista ? :O Itelläni hirveä pohtiminen, että miten säätäisin noitten puhelimien kanssa kun mullakin ois syyskuussa lähtö ><;; Kun nehän on kaikki luurit siellä liittymään sidottuja ~ (?) Otitko kuitenkin Suomi-luurinkin mukaan? Tekeekö sillä siellä yhtään mtn ? :D

Anonyymi kirjoitti...

kiia hei, olis ihan supermahtavaa jos selittäisit noista ruuista! suomitollolle kun ei sano yhtään mitään mikään noista japanilaisista sanoista :D

Venla kirjoitti...

Oumaigaad~ se electric kauppa ois mun pelinöräystaivas... Ah, iha näpit syyhyää.

Syöhä siäl sitten sushia meiän kaikkien muidenkin sushia palvovien puolesta!! :D

Anonyymi kirjoitti...

:------D hohooho vai että klassista musiikkia. Voin kuvitella sut siel. Mässää kunnolla ja tuo loput repussa lapselle kotiin.

Kiia kirjoitti...

Tati, joo, kertoilen toki sen verran mita viitsin, toisten yksityisyytta kunnioittaen (: Sahkopostilla voin kertoa ehka paremmin, silla en viitsi kertoa aivan kauheasti taalla kuitenkaan.

Annika, no tuon ovh on about 45,000yen, mutta maksoi nyt jonkun 1,850yen ja piti ottaa 3v sopimus. Sopimuksen katkaisusta en tieda, kallista olisi, mutta tuo siirtyy sitten hostveljelleni (liittyma) kun lahden. Liittymaan sidottuja ovat kaikki tosiaan, poikkeuksiakin voi olla, mutta paaasiassa sidottuja.
Suomiluuri on mukana ja tulee silla pari viestia ehka tassa viela lahetettya, mutta ei sita pahemmin tarvitse. Kuitenkin, tokioon paastya sai suomeen ilmoitettua olevansa elossa ja silleen. Kylla mua olisi ehka hairinnyt jos olisi jattanyt sen suomeen, mutta kukin tavallaan.

Anonyymi, ookayy, selitan vaikka postauksen verran tassa jossain valissa. Voin laittaa kuvia ja kayttaa jopa kunnon nappistakin jos hyvin kavisi. Pistan korvan taakse, postaus on tulossa sanotaan nyt vaikka kuukauden sisaan ja tule huutelemaan tanne jos sita ei nay.

Venla, joo, oli siisti kauppa ihan talleen epapelinortin kannalta myos :D jea, yritan syoda kylla :----D

Anonyymi, alas nyt hei! olen oikein hyva kuuntelemaan sitakin, katselin koulupukuja vaan :-D Lapsi saa ruokaa kylla, ainakin yksia sienia, ne on erittain omnomnomnom.

Katja K. kirjoitti...

Papuisia päiviä siis Kiialle Kumamotossa! :) Kummitäti K.

Minna H kirjoitti...

Hei Kiia,
viestini taisi äsken kadota... no uudestaan! (tiivitaavi)

Odotan innolla ruokakuvia ja selvityksiä/proteiini on tosi hyvää ja sitä saa pavuista/tsemppiä kieliasioihin!

Adapterin kanssa voi miettiä myös yhdistelmää 'american' ja siihen 'european' päälle --> toimi jenkeissä minulla. MAC-liikkeissä myydään pelkkiä virtajohtoja. Koneen saa toimimaan jos ostaa Japani-virtajohdon ja kiinnittää sen koneeseen (huom oman koneen malli ja johdon reikä). Tietty tämä ei toimi kameraan, mutta saapahan yhden koneen toimimaan.

Onko verkkovirta sama kuin Suomessa eli 220-240? Jos ei niin pitää olla myös muuntaja ettei kone hajoa virtapiikistä...