21. marraskuuta 2011

It's hard to take courage in a world full of people.

Heipsan!
Lauantaina tosiaan oli vaihtarimiitti ja itsellä hommat meni vähän pipariksi, koska tosiaan oli tarkoitus tavata Kampissa klo 14 ja herään 13:56.. No, Mira onneksi hoiti hienosti kaiken ja juoksin porukan kiinni joskus 14:40 aikoihin. Käytiin syömässä Itamae Sushissa, oli ihan jees ja siedettävän hintaista. Minä ja Mira puhuttiin aivan liikaa keskenämme mutta kun yhy olen hirveä puhumaan kokoajan ja mut saa keskeyttää jos on tilanne, jossa vain minä puhun kokoajan jajajaja niin. Jatkettiin Sushilta sitten Sähkötalon Robert's Coffeeseen ja toisten lähtiessä kuka minnekin jäin pitämään vielä seuraa Jassulle. Juteltiin vähän kaikesta hienosta ja näin edelleen, hauskaa oli. Kiitos kaikille miittiin osallistuneille, oli kiva, että AFS:n kautta lähteviäkin tuli nähtyä! (: YFUlaiset, tapaammekin sitten tässä olisko se about 1,5kk päästä?
Koin tarpeen päivittää tähän aikaan vuorokaudesta kun eksyin vilkaisemaan tuota ylhäällä olevaa tickeriä ja näin siinä tuon "3 months 3 weeks 6 days" lukeman ja meinasin lähes itkeä. En oikeastaan tiedä itsekään miksi ihmeessä näin, mutta niin vain meinasi käydä. Alkoi jotenkin yhtäkkiä jännittää aivan tajuttomasti enkä voi käsittää, että mä tosiaankin olen lähdössä ja siihen on alle puoli vuotta! Muistan kun vuosi sitten lähettelin hakemustani YFUn "Young Ambassadors" -kesästipendiohjelmaan (..jota en tietenkään saanut.. oh well, saattaa johtua siitä, että tosiaan olin vuosi sitten kesällä 1kk Kanadassa ja USAssakin olin silloin käynyt kerran aiemmin parin viikon ajan. Ehkä aivan ymmärrettävää, että stipendejä annettiin niille, jotka eivät välttämättä ole koskaan aiemmin käyneet USAssa.) enkä itse asiassa kauheasti edes mietinyt vaihtarijuttuja. Porukat olivat sanoneet, että en saa lähteä, joten en jaksanut jankuttaa. Kuitenkin, ennen vuoden loppua tuli tieto, että saan hakea ja heti hakuajan alettua laitoin hakemuksen menemään YFUlle ja AFSlle. Ihan outoa ajatella, kuinka siitä on jo kohta vuosi. Aika kuluu loppujenlopuksi melko nopeasti.
Olen oikeastaan tällä hetkellä erittäin tyytyväinen maavalinnastani, sillä jos en nyt aivan täysin todella väärin ole käsittänyt, Japanin ohjelman lähtö- ja paluuaikojen takia voin hakea UWC:n stipendiä (lyhyt briefaus mikä se oikein on: stipendi kahdeksi vuodeksi jonnekin kymmenestä UWC Collegesta johonkin päin maailmaa suorittamaan IB -tutkinto). Lukion ykkösen "jälkeen" lähtiessä ei yleensä voi enää hakea, sillä pitää opiskella ensimmäistä vuottaan lukiossa. Nyt kuitenkin kun palaan Japanista on vasta tammikuu ja palaan opiskelemaan ensimmäistä vuottani, joten käsittääkseni pystyisin hakemaan. Ikärajoissakin joustetaan sen verran, että jos joku on ollut _yhdeksännen luokan jälkeen_ vaihdossa, he voivat hakea. Periaatteessa kun rajoituksena on tosiaan se, että on opiskeltava ensimmäistä vuottaan suomalaisessa lukiossa ja hakuaika on vasta helmikuussa, ajattelisin voivani pystyä hakemaan. Pitänee kuitenkin vielä olla yhteydessä ja varmistaa ja ehkä myös mainita vanhemmille asiasta. Toki siihen liittyy omia huonojakin puolia, mutta voisin kyllä ihan hyvin hakea, eihän siinä mitään häviä ja stipendiä ei varmasti saa jos ei hae!

Tällä hetkellä en haluaisi enää odottaa lähtöä, HALUAN MUN JAPANIN NYT JA HETI! :D Ehkä kuitenkin ihan hyvä, että lähtöön on se aika mikä on. Saa vielä aikaa olla ihmisten kanssa täällä ja heittää luvattoman huonoa läppää, jonka kaikki tajuavat.

kuvat: we♥it

Ei kommentteja: