31. heinäkuuta 2011

Hei tie, vie mut reunalle ja yli, kauas täältä sinne, missä oon.

Long time no see.
Tekstejä ei ole tullut kun ei ole ollut mitään inspistä kirjoitella, normaaliakin blogia pitäisi muka päivittää, muttamutta.. Enkä tosin ole luvannutkaan tätä kauhean aktiivisesti ennen vaihtovuotta päivittää. Tekstiä tulee sitä mukaan kun jotain tapahtuu tai saan idean kirjoittaa tänne.

Enkkupaperit sain hirveällä kiireellä valmiiksi ja lähetettyä 14.6 kun niiden piti 15.6 olla toimistolla. Ihan viimehetkillehän se jäi, mutta näin taitaa ilmeisesti olla aika usein vaihtareilla? Ainakin sellainen kuva on jäänyt, haha. Kyllä niiden papereiden kanssa tuli tuskailtua, valokuvat tuottivat ehkä eniten tuskaa, sillä en todellakaan ole mitenkään kuvauksellinen persoona. Jollain tapaa nekin tuli sitten hoidettua ja sain jopa kehitettyä.
Kirje isäntäperheelle oli myös melko tuskaa, mistä ihmeestä sitä pitäisi kirjoittaa ja vielä niin, että joku oikeasti kiinnostuisikin ottamaan sinut perheeseensä? Oh well, ehkä nyt joku kiinnostuu tällaisesta musiikkia rakastavasta ja matkustamista rakastavasta henkilöstä. Eikä tässä nyt ole vielä todellakaan mikään stressi isäntäperheen suhteen, olen asennoitunut niin, että sen saattaa saada vaikka vasta viikkoa ennen lähtöä. Muutenkin oletan, että mitään perheeseen liittyvääkään tietoa ei todennäköisesti tule ennen ensi vuotta. Hetkittäin tosin on rasittavaa selittää kymmeneen kertaan saman päivän aikana "ei, en tiedä mihin päin Japania olen lähdössä". Noh, kivahan se on, että ihmisiä kiinnostaa, mutta silti..

Tässä heinäkuun puolenvälin aikoihin tulikin sitten YFU:lta mukavat laskut, yhteensä sen jotain päälle 8000€ kun on pakollinen vakuutus (ROOOSAAA, miten ihmeessä sulla ei ole sitä vakuutusmaksua vaikka se on pakollinen ainakin YFUn sivujen mukaan?? o.O). Toisinaan tunnen olevani erittäin kallis lapsi.. No, unelmien toteuttamisesta tässä on kyse ja silloin se on ok.

En olisi itseasiassa nytkään kirjoittanut tänne yhtään mitään ellen olisi seikkaillut hieman liikaa tällä hetkellä maailmalla olevien vaihtareiden (lähinnä juuri lähteneiden aussivaihtareiden) blogeissa. Tuli tunne, että todellakin haluaisin jo lähteä kohti Japania tai edes puhua vaihtarijutuista. Miksi aika ei voisi kulua nopeammin? Yleensä aika tuntuu kiiruhtavan aivan liian nopeasti, mutta nyt se matelee. Voisiko olla jo edes tammikuu ja lähtövalmennus? Hankalaa miettiä missä muka voisi puhua näistä asioista, sillä tiedän, että ihan oikeasti kavereita ei kiinnosta. Eihän se heidän elämäänsä vaikuta (vaikka okei olenkin vuoden poissa, mutta periaatteessa kuitenkin), joten miksi pitäisikään kiinnostaa?
YFU:n japsivaihtaritoverit, vertaistukea, anyone? ..miksi sain tässä idean, että olisi hauskaa tavata jossain välissä ennen lähtövalmennusta mahdollisimman monen kanssa jossain. Öää, ehkä kuolleena syntynyt idea, mutta olisi vain kiva tutustua ihmisiin ihan livenä ja jutella kaikkea vaihtoon liittyen.
..ja niin, lähtöönhän on tosiaan vielä ~8kk.

Olisi ehkä kiva kirjoitella tänne jotain enemmänkin, mutta en kyllä meinaa keksiä, että mistä (rakkaat viisi seitsemän lukijaani, tässä olisi teille pieni vinkki kommentoida ja kertoa, että mitä te haluaisitte tietää!). Voisin toki kertoa esimerkiksi biisejä, joita pidän spotify'ssa soittolistalla "exchange" ja joiden kuuntelusta tulee erittäin kova halu lähteä maailmalle. Lista on rakentunut koko vuoden ajan ja jatkuu todennäköisesti myös läpi vaihtovuoden. Tällä hetkellä siellä on 36 biisiä ja artisteista löytyy esimerkiksi Sunrise Avenue, Paramore, Paulina Rubio, Amy Macdonald, Social Distortion, Sigur Rós, The Sounds, nevershoutnever! ja Plain White T's. Listalta löytyy artisteja joita en muuten kuuntele, mutta joilta sitten sattuu löytymään vaihtovuoteen sopiva biisi. Saa toki ehdotella aivan vapaasti kappaleita, jotka itse miellätte vaihtovuoteen sopiviksi ja jos teillä on vaihtaribiiseistä rakennettuja soittolistoja, niin kertokaa toki ja valaiskaa myös hiukan niiden sisällöstä. Olisi kiva tietää mitä te kuuntelette (:

13 kommenttia:

Mira kirjoitti...

Täällä yksi YFUn Japani vaihtari, jolla on ihan samat fiilikset! Tekis vaa mieli lähtee ja vaihtari kaverikin lähtee 2 viikon päästä kiinaan :( eli oon avoin tapaamisille :D
Mullakin muuten ihan sama toi että jokanen kysyy että minne päin Japanii oon menossa ja aina pitää vastaa ettei meinaa oo mitään tietoo :'D
ps. lähetin ne enkkupaperit kuukauden ajoissa, heh.

Kiia kirjoitti...

Mira, oo, hienoa etten ole ainoa! hei jee siistiä, olisi oikeasti ihan hauska nähdä tässä jossain vaiheessa tän vuoden puolella vielä. Luulen, että ainakin Meri (vaihtarifoorumin uFo) voisi tulla myös kun hän asuu jossain päin Helsinkiä/Helsingin lähellä, olis toki kiva jos mahdollisimman moni pääsisi (:

On se jännä miten ihmiset luulee, että me tiedettäisiin näin paljon etukäteen perheistä jotain. Se oli jotenkin todella rasittavaa joskus keväällä/alkukesästä kun ei tosiaankaan ollut lähettänyt edes enkkupapereita ja sitten kysellään, että tietääkö mihin on menossa. Ok, eiväthän he voi tietää.
wow, no se oli nopeaa toimintaa :D Mulla kesti lääkäreiden kanssa hiukan ja sitten transcript of grades'ien, koska piti odottaa päättötodistusta (en halunnut käyttää kevätväliarviointia kun KA laski siinä).

Mira kirjoitti...

Vastaan nyt tähän koska mun blogi ei ainna kommentoida mun omiin postauksiin :( Eli oon menossa Etikseen (etelä-tapiolan lukioon) Oisko sama tai edes lähellä sun lukiota? :')

Mitä enemmän vaihtareita sen parempi :---D tunnetko muita ketkä asuis täs lähellä? cause i know nobody.
Ja niiden enkkupapereiden kaa, mun piti palauttaa ne vasta elokuussa koska hain aika vikojen joukossa :')

Kiia kirjoitti...

EI HITTO, Etikseen minäkin! (8 Siellä näemme sitten, tosin olen IB'llä, mutta kyllä me nyt jossain vaiheessa nähdään. Olisi hauskaa nähdä vaikka siinä tiistaiaamuna nopeasti ennen kuin sitten pitää siirtyä omien ryhmänohjaajien kanssa luokkiin ja näin.

Öööm, no yks asuu lahdessa eli teoriassahan se vois ehkä päästä. Meri ilmeisesti tuntee jonkun joka on myös meidän porukkaa, voin kysäistä siltä (:
Aaa, no niin. Se selittää sit :D Mä tosiaan sain ne tossa joskus helmikuun loppupuolella ja näin.

r o o s a kirjoitti...

Kuten varmaan jo kerroin , nauroin tälle ihan hirveenä ! ♥ (haha, kerroin jo kaiken ircissä :DDD)
Koska olen superninja, mun ei tartte ottaa sitä eurooppalaisen vakuutusta~~!
Ei vaiteskaan, iskä käy hesassa melkein joka toinen kuukausi töitten takia, niin hän kävi kerran kysymässä YFU:n tädeiltä onko ok, jos mulle otetaan oma vaihto-vakuutus fennialta ja se oli ok. Joten tässä sitä ollaan ! :DDD ja vertaistukea, kyllä kyllä ! ;_; olis niin mahtava nähdä toisia, varsinkin YFU:n japsilapsia ! Mutta koska asun nykyään niin kaukana sivistyksestä.... tosin riippuu ihan ajan kohdasta!

Kiia kirjoitti...

joo kerroit, mä en kyllä edelleenkään ymmärrä mikä ihme tässä oli niin naurettavaa, muttamutta.. :DD
No joo, Roosa iz a ninjah! Okei, no mut toi selittääkin sitten. Ihan kiva, koska hyh se vakuutus on kallis D: (..sanoo hän joka kuitenkin maksaa jo vaihtovuodesta ~8000€)
Näin on. Hmmm, no pitää säätää jotenkin silleen tooooosi ninjasti et nähtäis täs jossain välissä :--D

Meri kirjoitti...

hei jee tottakai mä tulen :DD Asun Vantaalla eli matka ei oo ainakaan propleema. Se jonka tunnen joka tulee kanssa Japaniin YFU:n kautta oli mun kanssa samalla luokalla, mutta mä en koskaa ollu sen kanssa läheisissä väleissä ni ei oo puhelinnumeroa, facebookkia tai mitään millä tavoittaisin.... :D

nina kirjoitti...

tein nyt sit vihdoinki vaihtariblogin joten ajattelinpa linkata tännekin. =D

http://310days.blogspot.com/

Kiia kirjoitti...

Meri, jeeje hienoa tämä että tulet (8 ookkei, no mut onhan tässä sit kuitenkin sinä, minä, mira ja vois kysyä jos se jasmin (haluais tulla ja) pääsis lahdesta tulemaan.

nina, ookkei, kiitoksia linkistä ja seurailemaan alan (:

Anonyymi kirjoitti...

Täällä yks YFUn Japani vaihtari ilmottautuu! Kiva ku löysin muitakin kohtalotovereita. :D

Ja mulle kyllä sopis toi tapaaminen varsin hyvin. Asun Helsingissä, joten matka ei ainakaan mikään ongelma. :)

Kiia kirjoitti...

Anonyymi, ooh, hei vain (8 Haluatko ilmoittaa henkilöllisyytesi esim. vaihtarifoorumin kautta yksityisviestillä? Nimimerkillä kaiia pyörin siellä.

saara kirjoitti...

ihme yfupiirit teil :DD no ei sillä et mul oiskaan paljon mahiksia miittailla tälleen oululaisena. lähen siis ite AFS:n kautta maaliskuus. aika jännä et melkee kaikki japsivaihtarit tuntuu asuvan pääkaupunkiseudulla o:

Kiia kirjoitti...

saara, hahah, joo :DD No mutta mä tykkään leikkiä salapoliisia ja kaivaa esiin porukkaa jonka kanssa oon lähdössä. Etenkin vaihtarifoorumi on oikein mainio paikka kaivaa ihmisiä ja heidän blogejaan :--D Oo, hauskaa toki tietää muitakin japsivaihtareita eikä pelkästään meitä YFUlaisia. Itseasiassa joo, monet asuu pk-seudulla, mutta Roosa taitaa asua jossain hevonkuusessa ja sit Jasmin asuu Lahdessa. Lähellä Helsinkiä kuitenkin suurin osa meistä taitaapi olla.